A BUDAFÓKA XXII SE VÍZILABDA SZAKOSZTÁLYA

2016-09-16 11:28:00

 

A Budafóka XXII. SE vízilabda szakosztálya 2004-ben alakult. Az egyesület (elsősorban utánpótlás nevelő) tevékenysége évről évre folyamatosan fejlődött. Először a Dunántúli bajnokságban vettünk részt, majd a 2006/2007-es évadban két korosztályban indított csapataink a Budapest bajnokságon is szerepeltek. A növekvő sikerek folytatásaként azt a célt tűztük ki, hogy egyesületünk az Utánpótlás Országos Bajnokságon is indíthasson csapatokat. 2010-ben mindhárom utánpótláskorú csapatunk az OB felső házában játszhatott, de az év végére sajnos Egyesületünknek meg kellett válnia felsőbb korosztályaitól, mert nem tudta biztosítani a fejlődést, megfelelő infrastruktúra, létesítmény hiányában.

 

A bekövetkező stagnálás orvosolására, 2011-ben konkrét célkitűzéseket állítottunk fel a további növekedés, fejlődés elérése érdekében:

 

  • meglévő csapatok újjáépítése, megerősítése,
  • továbbá a széleskörű taglétszám növekedés és újabb versenyképes utánpótláskorú korosztályok nevelése.
  • A hosszú távú koncepció kiemelt célkitűzése a felsőbb korosztályokban való sikeres versenyzés, illetve a fiatalok átmentése a felnőtt korcsoportba.

 

2012-ben 3 korosztályban volt versenyképes csapatunk, és a 2011-es évhez képest megduplázódott a játékosi létszám. Csapataink a Budapest Bajnokságon a következő pozícióban szerepeltek: A 2000-es korcsoport az A csoport 5. helyén, a ’99-es korcsoport az Alsó ház 8. helyén, a ’98-as születésűek pedig a 5. helyen végeztek.

 

2013-ban Dunántúli gyermek 2001-es korosztályban indított csapatunk a 9. helyen végzett. 2014-re első félév végére újjászerveződött a csapat. Rengeteg új a vízilabda sport iránt érdeklődő gyereket vettünk fel előkészítő csoportba.

 

2014/15-ös évben a Budapest bajnokság két korosztályában, 2002 és 2003-as születésűekkel indulunk Horváth József edző vezetésével.

 

2015/16-os év meghozta az újabb sikereket. 2003-as korosztályunk a Dunántúli területi bajnokság első helyezését szerezte meg.

 

2016/17-es évben már Országos Gyermek korosztályban is kiállítunk csapatot.

 

A fejlesztés továbbra is folyamatban van, ezért idén ugyanazokat a stratégiai terveket követve kell építkeznünk, ehhez azonban komoly anyagi támogatásokra van szükség, melyet a TAO programon kersztül tudunk megvalósítani. 

Terveink közt szerepel az uszoda bővítése egy új létesítménnyel, mellyel a rohamosan növekedő Dél-Budai sportolói bázist is ki tudnánk szolgálni.

 

Budafoki Hajós Alfréd Tanuszoda - Bővítés Látványterv

 

A sportfejlesztési program megvalósulása nemcsak önérdek, hanem közhasznú jelentőséggel is bír. Az elmúlt évek sikerei is egyértelműen igazolják az Egyesület tevékenységének a társadalomra gyakorolt pozitív hatásait. Az általunk képviselt tevékenység elsősorban népegészségügyi és ifjúság nevelési célok elérésében vesz részt. A jelenlegi program megvalósulásával e társadalmi szerepvállalás remélhetőleg tovább tud növekedni.